Helstekt kalkonfilé med grönsaker

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Tvätta och dela potatisarna i stora oskalade klyftor som kokas i lättsaltat vatten ca. 5 min.
Slå av vattnet och tippa upp potatisen på ett ugnsfast fat.
Ringla över 1 msk kryddig grillolja och vänd runt.


Bryn kalkonfilén runt om med rapsolja i stekpanna eller gryta.
Krydda med stött pepparblandning och salt.
Avsluta med 1 msk grillolja och lyft över köttet till fatet med potatisen.
Sätt in allt i 175 graders ugn.
Beräkna stektiden till ca. 20 min.

Skala och skär grönsakerna i strimlor eller mindre bitar.
Woka eller stek i rapsolja i drygt 10 min så att råheten går ur men tuggmotståndet finns kvar.
Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med skivat kött och salladsblad.
Bjud potatisen för sig.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.