Knäckäpple

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Tvätta äpplena ordentligt och torka dem helt torra.
Ta bort stjälken och stick en pinne i äpplet så den sitter ordentligt.

Koka upp socker, vatten och sirap i en liten, tjockbottnad kastrull.
Rör om tills allt socker har löst sig.

Låt sockerlagen koka tills den är 154 grader eller prova lagen genom att doppa en träpinne i den.
Smeten ska genast bli hård och glasartad runt pinnen.
Det tar ca. 15-30 min.

När knäcken är lagom hård, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt äppelklubborna i den heta smeten.
Vrid äpplena i smeten så de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av.
Tänk på att lagen är väldigt varm!!!

Doppa äpplena i pärlsocker och ställ dem att stelna på ett bakplåtspapper.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.