Laxfilé med quinoasallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Snabb och lättlagad! Fungerar även att grilla laxen, blir supergott!

Ingredienser

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Koka quinoan enligt instruktionerna på paketet.

3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Pressa även över saft från 1/2 citron. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

4. Skär salladen i bitar och blanda i en stor skål med babyspenat, tunt skivad rödlök, majs, skivad avokado och skivad paprika. Häll över olja och balsamvinäger och rör om. Blanda quinoan med salladen.

5. Blanda ihop ingredienserna till cremé fraichse såsen. Pressa och häll i ca 2 msk citronjuice i såsen. Spara några citronklyftor till garnering.

6. Servera salladen på en tallrik med laxen ovanpå och cremé fraiche såsen i en liten skål. Strö över lite havssalt med peppar och citron. Lägg en citronklyfta på tallriken och garnera med lite crema di balsamico.

Du gillar kanske också

Receptet av LeChef Antal recept: 219 st

Lagar mat lite nu och då :D