Fläskfilégryta med äpple och plommon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 25 min

Ingredienser

Tillagning

Skala och skär morötter, gul lök och äpplen i bitar.
Dela plommonen på mitten.

Putsa och skär upp köttet i 2 cm tjocka skivor som trycks ut lätt med knuten hand.
Stek köttet hastigt i lika delar smör och rapsolja, bara så det får färg.
Ta upp köttet och lägg i morot och lök.
Stek grönsakerna någon minut.

Koka upp vatten, vinäger och grädde.
Lägg i grönsakerna från pannan samt plommon, äpplen, finhackad vitlök, lagerblad, timjan samt tillsätt kalvfond.
Sjud grytan i 10 min.
Lägg i köttet, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud grytan i 5 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera till sallad, potatis eller ris.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.