Helstekt fasan med calvadosgräddsås

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.
Bind upp fasanen med steksnöre.
Stek fasanen runt om i en stekgryta.
Häll på viltfågelfond och ställ grytan i ugnen 15 -20 min.

Ös regelbundet.
Spara stekskyn till såsen.

Lägg rotselleri och potatis i ugnsfast form och ringla olivolja över.
Rosta i ugnen i 10 min och tillsätt därefter purjolök och äppelklyftor.
Fortsätt rosta tills allt är mjukt.

Koka upp viltfond, grädde och äppelmos.
Koka tills 4 dl återstår och såsen börjar tjockna.
Tillsätt calvados och all stekskyn från grytan.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med rosmarin.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.