Inlagda plommon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Dela vaniljstången på längden.
Koka upp vattnet med vaniljstång, stjärnanis, kanelstång och socker i en rymlig kastrull.
Låt koka i 10 min.

Halvera och kärna ut plommonen under tiden.
Lägg ner dem i lagen och sjud 1-2 min.
Är de hårda kan de få sjuda, annars kan ni bara hälla över den varma lagen.

Lägg över plommonen i en värmetålig skål eller glasburk.
Häll på den varma lagen.
Låt dra minst ett par timmar tills plommonen svalnat.
Servera med glass och och lite vispgrädde.
Låt dem ligga minst ett dygn i kylskåpet innan servering.
Knäckiga mandelkakor är ett gott tillbehör.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.