Lövbiff under osttäcke

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Sätt ugn på 225 grader.

Skala och tärna rotfrukterna.
Koka dem i lättsaltat vatten tills de har lite tuggmotstånd kvar, 10-15 min.
Håll av vattnet från rotfrukterna och blanda med persilja.

Fördela rotfruktema i en smord ugnsform.
Ansa svampen och dela dem om de ar stora.
Skala och finhacka löken.
Stek svamp och lök i smör några minuter.

Strimla lovbiffen.
Fräs den hastigt i smör.

Fördela svamp och lök över rotfrukterna och toppa med lövbiffen.

Gratängsås:
Koka samman grädde, ideal-mjöl, riven ost och kalvfond i en kastrull.
Rör om och låt såsen koka samman i 3-4 min.
Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över lövbiffen och gratinera mitt i ugnen 15-18 min.
Garnera med skivad purjolök.
Servera med grönsallad och ris.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.