Toscabullar

  • Portioner:
  • Cirka tid: 110 min

Bullarna gräddas i dubbla pappersformar, annars rinner toscasmeten ut på plåten.

Ingredienser

Tillagning

Smält smör i en kastrull.
Häll i mjölk och låt det bli fingervarmt.
Smula jäst i en bunke, häll överlistar av degvätskan och rör tills den löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet.
Spar ca. 1-2 dl mjöl till utbakningen.
Arbeta ihop till en klassfråga deg.
Jäs under bakduk i 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något,
Dela i 2 delar och kavla ut varje till en rektangulär kaka, ca. 30x35 cm,

Blanda smör, socker och vaniljsocker i en skål.
Fördela blandningen över kakorna.

Rulla till en rulltårta, dela i 20 jämnstora botar.
Lägg bullarna i dubbla pappersformar och ställ dem på en plåt.
Jäs under bakduk i ca. 30 min.

Blanda smör, strösocker, sirap, vetemjöl, mjölk och kokos i en kastrull.
Koka upp toscasmeten.
Lägg en klick på varje bulle.

Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i 8-10 min.
Sikta över florsocker när de har svalnat.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.