Kamben

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Koka köttet kvällen innan och låt det stå kallt i sin buljong tills det ska grillas snabbt i ugn.

Ingredienser

Tillagning

Spjäll:
Halvera längderna med kamben och lägg dem i en rymlig gryta.
Tillsätt lök, lagerblad och peppar.
Fyll på med vatten så att det täcker köttet.

Låt koka upp och skumma väl.
Koka sedan köttet på svag värme under lock i ca. 1,5 tim tills det börjar lossna från benen.
Ta upp med hålslev och lägg över i en ugnssäker form.

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop grillglazen och pensla den på köttet.

Grilla kambenen i ca. 15 min tills de fått fin färg.
Låt svalna lite och skär sedan köttet mellan benen, lägg upp på ett far och ringla över stekskyn.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.