Drottningkakor

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Alla typer av mördegskakor är goda att äta kalla - lägg dem gärna i kylen ett tag innan de serveras, då blir de dessutom mindre smuliga.

Ingredienser

Tillagning

30 st.

Satt ugnen på 175 grader

Vispa smöret med socker ock vanilj.
Tillsätt mjölet och knåda ihop till en deg.
Rulla till en längd och skär ca. 30 bitar,

Forma varje bit till en boll, gör ett hål i mitten och placera på plåt med bakplåtspapper.
Fyll alla kakor med sylt.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 8-10 min,
Låt svalna innan de serveras.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.