Vaniljmousse med kanel, citron och hallon

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Ingredienser

Tillagning

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull.
Lägg i vaniljstången och koka upp med mjölk och salt.

Tillsätt mannagryn och låt gröten svälla genom at försiktigt puttra på låg värme i ca. 15 min under omrörning.

Rör ner socker, citronsaft och kanel i slutet av koktiden.

Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma gröten.

Häll upp gröten i en skål och placera skålen på en bädd av is, rör i gröten tills den svalnar.

Vispa grädden och rör ner den i gröten innan den har stelnat helt.
Fyll upp vaniljmoussen i glas och garnera med färska hallon och hallonsås.

Hallonsås:
Koka upp vatten, socker och hallon i en kastrull.

Mixa allt i en matberedare och sila genom en finmaskig sil.

Låt såsen kallna i kylskåpet.

Serveringstips:
Garnera gärna med hallon, vispad grädde och lite citronmeliss.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.