Vaniljglass - OBH Nordica

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Ger 1.5 l.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp mjölk, vaniljfrön och vaniljstången i en kastrull.
Vispa samman ägg och socker till en jämn smet.
Häll vaniljmjölken över ägg- och sockerblandningen i en tunn stråle medan du vispar.

Häll tillbaka blandningen i en kastrull och värm på svag värme till den precis börjar tjockna (samma konsistens som en vaniljsås).
Temperaturen får inte överstiga 85 grader.
Häll över i en skål och låt svalna.
När blandningen svalnat, rör ner grädden (grädden ska vara ovispad) och ställ in skålen i kylen tills kylskåpskall (gärna över natten).
Ta upp vaniljstången och kör blandningen i glassmaskinen i ca. 30 min.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.