Fläskkotletter med varma tomater, druvor och parmesanbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 30 min

Ingredienser

Tillagning

Varma tomater och druvor:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked.
Sätt in i ugnen i ca. 10-15 min.
Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.

Parmesanbröd:
Skär brödet i avlånga krutonger.
Finriv parmesanosten.
Smält smöret och blanda med senap och parmesanost i en stor bunke.
Tillsätt brödet och vänd runt det ordentligt.
Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen över tomat- och vindruvsformen.

Fläskkotlett:
Krydda kotletterna med salt och peppar och ringla över lite olivolja.
Stek eller grilla kotletterna ett par minuter på varje sida.

Lägg upp druvor och tomater i 4 små skålar och servera med kotletter och parmesanbrödet.
Doppa gärna brödet i spadet från druvorna.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.