Vörtbröd

  • Portioner:
  • Cirka tid: 180 min

Ingredienser

Tillagning

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt julmust, öl och sirap.
Värm till 37°.

Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan.
Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt russin, kryddor och rågsikt, lite i taget,
Arbeta degen smidig ca. 10 min.

Låt degen jäsa övertäckt ca. 1 tim.

Ta upp och dela degen i 3 bitar.
Forma bitarna till avlånga limpor.
Rulla dem i mjöl och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta ca. 30 min.

Sätt ugnen på 200°.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca. 40 min, tills de fått fin färg.
Låt kallna på galler.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.