Krämig färskpotatissallad

  • Portioner:
  • Cirka tid: 45 min

Midsommar, sommar

Ingredienser

Tillagning

Skrapa och skölj potatisen.
Koka potatisen mjuk i vatten med salt och dill.

Slå av vattnet, ånga av potatisen väl och dela de som är stora.
Lägg i en stor skål.

Klipp krassen, grovhacka persiljan och lägg i en bunke för stavmixer.

Tillsätt äggulor, vinäger och vatten.
Mixa sönder med stavmixer och tillsätt sedan under mixning olja i en tunn, jämn stråle tills dressingen blir tjock som en majonnäs.

Skär sockerärtor och rädisor i bitar och lägg i skålen med potatis.

Bryt bort den hårda änden från sparrisen (om sparrisen är grov så skala även lite längst ner på stjälken).
Dela sparrisen på mitten och koka 30 s i rikligt saltat vatten.

Lyft upp och spola av i kallt vatten i 30 sekunder.
Lägg i skålen med potatis och grönsaker.

Vänd ner så mycket krassedressing i skålen med potatis och grönsaker att det precis binder ihop grönsakerna.

Servera det som blir över av dressingen i en skål.
Toppa med delade tomater.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.