Tarte Tatin

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Ingredienser

Tillagning

Blanda mjöl, strösocker och smör i en bunke.
Vispa upp ägget lätt och blanda ner i bunken.
Tryck ihop till en deg och lät den vila kallt ca. 1 tim.

Sätt ugnen på 200°.

Skala och kärna ur äpplena, skär dem i fyra delar vardera.
Blanda råsocker och vatten i en stekpanna, ca 24 cm i diameter. Smält utan att röra i lagel Koka sockerlagen tills den får fin gyllenbrun färg, ca. 5 min.
Tillsätt smör och salt.

Lägg i äppelbitarna, vänd runt dem i sockerlagen.
Fortsätt koka 20-25 min, så att en del vätskan från äpplena kokar bort.

Kavla ut degen och täck äpplena i pannan med den.
Stoppa in degkanten runt äpplena med hjälp av en stekspade.

Grädda mitt i ugnen ca. 30 min.
Låt svalna något.
Stjälp upp på ett fat med kant.
Får den svalna för länge är det risk att den fastnar i pannan.
Om det händer kan den värmas på spisen på låg värme så lossnar den.
Strö över kokosen.
Servera med crème fraîche, glass eller turkisk yoghurt.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.