Köttfärspaj med fetaost

  • Portioner:
  • Cirka tid: 60 min

Ingredienser

Tillagning

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare.
Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 min i kylen.

Sätt ugnen på 225°C.

Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca. 24 cm i diameter med pajdegen.
Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca. 12 min.
Sänk sedan värmen till 200°C.

Skala och hacka löken.
Häll matfett i en stekpanna, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.
Smaka av med salt och peppar.

Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen.
Fyll pajskalet med köttfärsen.

Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra.
Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca. 20 min.
Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.