Lammstek med konjakssky

  • Portioner:
  • Cirka tid: 120 min

Påsk

Ingredienser

Tillagning

Blanda timjan, flingsalt, svartpeppar och olivolja.
Gnid in hela lammsteken, både in- och utsidan med blandningen och bind ihop den med steksnöre.
Skär små snitt och stick in vitlöksklyftorna.
Stick in en stektermometer i stekens tjockaste del och lägg i en ugnssäker form.

Fördela den klyftade löken runt om och stek mitt i ugnen ca 1,5 tim till en innertemperatur på 58? 60°.
Låt steken vila 10 min innan den skärs upp.

Häll lammskyn och löken i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna till konjaksskyn utom smöret.
Koka upp och sjud ca. 10 min.
Mixa slät med stavmixer.
Koka upp och vispa i smöret.

Vitlöksdoftande lammstek med underbart god konjakssky.

Du gillar kanske också

Receptet av Kruseskok Antal recept: 3312 st

Varför köpa färdiglagad mat när det är så mycket bättre - och billigare - att göra det själv. Och det är INTE svårt.