Vinbärsgömma med kanel

Language :
Image source:
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 726

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 6 Cooking time: 90 min
Ingredients
Instruction (90 min)
Blanda degen snabbt och "slarvigt" i matberedare.
Kavla ut lite mer än halva degen till formen, ca. 26 cm i diam, och lägg i.
Nagga skalet och sätt i kyl med resten av degen i ca. 30 min.

Täck skalet i formen med bakplåtspapper, lägg i torkade ärtor/ris och grädda i 200 grader ca. 15 min.
Ta bort papper och innehåll.
Fyll formen med vinbär och skalade, urkärnade äpplen i tunna klyftor.
Blanda socker, kanel och potatismjöl och strö över bären.

Kavla ut resterande deg.
Ta ut hjärtan med pepparkaksdorm, gärna i olika storlekar, och lägg omlott på pajen.
Pensla med vispat ägg.
Strö över ett tunt lager socker.
Grädda i 200 grader ca. 25-30 min, tills bakverket fått färg och äpplena mjuknar.
Garnera med färsk basilika.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se