Blomkål med skinksås

Language :
Image source: Canon 550D
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 42 years Man
Recipe source: Kokbok
Views: 5754

Author comment:

Använd en god skinka!
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

2. Skölj och dela blomkålshuvudet i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt dem rinna av i ett durkslag.

3. Skiva och finstrimla skinkan. Skölj och finstrimla purjolöken.

4. Fräs skinka och purjolök snabbt i smör. Pudra över mjölet och späd med mjölk och grädde under omrörning. Låt såsen koka i ca 5 min. Smaka av med muskot, salt och peppar.

5. Häll såsen över blomkålen, strö över persilja och serverar med kokt potatis.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se