Färsjärpar med pasta och gräddsås

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 53 years Man
Recipe source:
Views: 603

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
Blanda veteströbröd med vin alternativt vatten, ägg, finhackad gul lök, riven vitlöksklyfta, hackad timjan och kalvfond.
Arbeta i köttfärsen och smaka av med salt och peppar.

Forma järpar som steks 7-8 min i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar.

Tillsätt grädde, vatten och fond i pannan och låt sjuda ihop under ett par minuter.
Lyft upp järparna, smaka av skyn med soja och red lätt med majsstärkelse löst i vatten.
Låt såsen sjuda i några minuter till.
Salta och peppra.

Servera järparna med pasta och slå sås över.
Toppa med pepprig rucolasallad.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se