Lammkorv med harissa

Language :
Image source: Kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Matkasse
Views: 1846

Author comment:

Lammkorv är gott!
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning i vattnet.

2. Skala löken och skär den i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek det i drygt hälften av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna på en tallrik. Stek korven i resten av olivoljan.

3. Harissa: Blanda yoghurt med pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Skölj citronen och riv skalet. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

4. Hacka persiljan.

5. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, persilja och spenat.

6. Servera korven med bulgur och harissayoghurt.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se