Kebab

Language :
Image source: egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1048

Author comment:

Förbered kebaben direkt efter jobbet på torsdagen så är den perfekt till fredagsmyset.
Vill du ha ännu mer smak på kebaben är det bara att salta och krydda på när du steker upp bitarna.
Portions: 6 Cooking time: 300 min
Ingredients
Instruction (300 min)
Jag använder lökpulver för att vanlig lök krymper när den tillagas och gör att kebaben blir ojämn och hålig.

Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen.
Knåda gärna så färsen blir jämn.

Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie.
Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.

Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 tim.

Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad).
När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv.
Frys in om du vill!

Inför servering:
stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se