Parmesangratinerad fisk med ljumma balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1089

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca. 20 min, gärna med en dillkvist.

Peppra fiskbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form.

Häll av kräftstjärtarna och strö dem över fiskbitarna tillsammans med den hackade dillen.

Blanda crème fraichen med den rivna parmesanosten och bred den över fisk och kräftstjärtar.
Stek i 250° varm ugn i 15-20 min eller tills fisken är klar.

Gör de balsamicomarinerade morotsslantarna och sockerärterna:
Skala och skär morötterna i 3-4 mm sneda slantar.
Strimla purjolöken på snedden.

Koka morotsslantarna i vatten med en buljongtärning i ca. 10 min.

Tillsätt sockerärtorna och strimlad purjolök.
Låt koka yrtterligare 1 min.
Häll av vattnet och lägg upp i en vacker skål.

Vispa ihop balsamvinäger och olivolja och häll över de varma grönsakerna.
Strö över flingsalt och rör om.

Garnera fiskgratängen med dill och servera med den kokta potatisen och de balsamicomarinerade grönsakerna.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se