Saffranskaka med dadlar

Language :
Image source: http://bakasockerfritt.se/
Uploaded by: BakaSockerfritt

Recipe is presented by BakaSockerfritt
http://bakasockerfritt.se

Author comment:

En uppskattad kaka smaksatt med saffran! De färska dadlarna bidrar till en härlig sötma och gör kakan saftig. Grädden bidrar till en mjuk smak. Det går säkerligen bra att använda en liten springform istället för en brödform, och eventuellt göra en extra muffin på sidan om det blir för mycket smet för formen (glöm då inte att ta ut muffinsen tidigare än springformen).
Portions: 6 Cooking time: 50 min
Ingredients
Instruction (50 min)
Sätt ugnen på 150 grader. Mosa dadlarna i en kastrull och häll över grädden. Värm detta under ett par minuter samtidigt som du mosar dadlarna med en sked. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och smör. Rör sist ner dadelröran (om man vill kan man mixa allt med en stavmixer). Klä en liten brödform (ca 10X12 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-35 minuter, eller tills kakan blir fast (känn med en sticka). Låt svalna och servera skivorna av kakan med grädde!
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se