Majssoppa med böndipp och rostade tortillas

Language :
Image source: Min kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 42 years Man
Recipe source: Ica matkasse
Views: 1851

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Sätt ugnen på 200.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka spansk peppar. Fräs de hackade grönsakerna i hälften av olivoljan. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med.

3. Låt majskornen rinna av. Blanda dem med fräset. Tillsätt vatten och fond, låt koka ca 6 minuter. Mixa majsen slät. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Böndipp:
4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med vatten, olivolja, limesaft och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

5. Skär tortilla bröden i tårtbitar och pensla dem med resten av oljan. Krydda dem med 1 krm salt och cayennepeppar. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg.

6. Hacka koriander och strö över soppan. Servera soppan med böndippen och tortillabröden.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se