Oxfilé Sylvester

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 53 years Man
Recipe source:
Views: 523

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Koka upp vatten, rödvin och kalvfond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten.
Sjud såsen i 10 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.

Blanda rumstempererat smör med citronsaft och pressad eller riven vitlök.
Salta, peppra och spritsa upp smöret till små toppar.
Ställ svalt.

Skär potatisen i klyftor och blanda med haricots verts, strimlad silverlök, flisad chili, salt och lite rapsolja.
Sprid ut dem i långpanna och rosta 20 min i 175 graders ugn.

Salta, peppra och bryn köttet runt om i smör och rapsolja.
Efterstek till 60 graders kärntemperatur i 175 graders ugn vid serveringstillfället.

Låt köttet vila 10 min innan det skivas upp och serveras med lättkokta grönsaker, smör, sås och hummer.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se