Örtkryddad lammstek med chèvre

Language :
Image source: Min kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Internet
Views: 2281

Author comment:

Lammstek och chèvre passar utmärkt.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Gnid in steken med olivolja. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala strimlor. Stick med en vass kniv i steken och peta in vitlöksbitarna. Gnid in med salt, peppar och rosmarin.

3. Lägg in osten i mitten av steken och bind ihop med steksnöre eller ännu hellre ett nät.

4. Sätt in steken mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme. Om du använder stektermometer ska innertemperaturen visa 65-70°C beroende på om du vill ha den rosa eller genomstekt.

5. Linda in köttet i smörpapper och låt det ligga och vila ca 30 minuter före servering.

6. Ugnsrosta den tvättade och torkade potatisen, med olivolja, salt och rosmarinskvistar på i ca 40 minuter i en ugnssäker form.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se