Pumpasoppa med rosmarinscones

Language :
Image source: Canon 550D
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Ica matkasse
Views: 1988

Author comment:

Krämig soppa av butternutpumpa.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Skal lök och vitlök, skär löken i bitar och finhacka vitlöken. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.

3. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör i en kastrull på låg värme.

4. Tillsätt buljong och koka sakta i ca 15 min. Mixa soppan med en stavmixer, tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver, pumpafrön och 2 krm salt i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Hacka rosmarinen och tillsätt den och mjölken, rör snabbt ihop till en kladdig deg.

6. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min.

7. Servera soppan med scones.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se