Plankstek med grillade tomater, bernaisesås och duchessepoatatis

Language :
Image source: kamera
Uploaded by: LeChef

Recipe is presented by Mat & Sånt
http://matochsant.se

Author comment:

Mums!

Tips: Skippa att laga bernaissåsen och köp färdig, sparar massor med tid! Byt ut sparrisen mot något annat passande.
Portions: 2 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
1. Skala och koka potatisen. När den är klar pressar du ner den i en bunke.

2. Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om. Smaka av med salt och peppar.

3. Skär oxfilén i två bittar. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek oxfilén i 1?3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.

4. Sätt ungnen på 250 grader. Sätt in plankan för att ?bränna? av den innan du lägger på alla godsaker.

5. Låt plankan svalna. Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan. Lägg på köttet, tomaterna och sparrisen.

6. Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg. Klicka på bearnaisesåsen och servera.


Bernaisesås:

1. Smält/skira smöret till bearnaisesåsen på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från plattan. Håll smöret varmt.

2. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten.

3. Koka ihop tills ungefär hälften återstår. Sila ner lökskyn i en ny kastrull och ställ den i ett vattenbad med hett vatten.

4. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.

5. Tag bort kastrullen från vattenbadet och häll långsamt ner det smälta smöret i en fin stråle under ständig vispning.

6. Strö i hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se