Kyckling med apelsinsås

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 883

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 45 min
Ingredients
Instruction (45 min)
Skala och skär potatisarna i klyftor.
Lägg dem på ett ugnsfast fat, ringla över rapsolja, salta, peppra och stek 20 min i 175 graders ugnsvärme.

Salta och peppra kycklingfiléerna,
Stek dem ett par minuter på vardera sidan i lika delar smör och rapsolja.
Efterstek i 20 min i 175 graders ugn tillsammans med potatisen.
Kycklingen måste vara genomstekt.

Koka upp vatten, rödvin - eller vatten och vinäger - samt koncentrerad apelsinjuice och kycklingfond.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud i 5 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Serveras med tomater, lättkokt broccoli och fina klyftor av apelsin.
Garnera med persilja.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se