Ägg Florentine

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 802

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 12 Cooking time: 40 min
Ingredients
Instruction (40 min)
Rosta brödet, skär bort kanterna och skär brödet i fyrkanter.

Fräs spenaten i smör i ca. 1 min och fördela på brödbitarna.

Skär laxen i mindre bitar och lägg en bit lax på varje bröd.

Koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull.

Sänk värmen och låt sjuda.

Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det sedan försiktigt glida ner i vattnet.

Låt ägget pochera i 1?2 min eller tills äggvitan har stelnat.

Ta försiktigt upp ägget med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Pochera några ägg åt gången.

Lägg ett ägg på varje bröd och toppa med en klick varm hollandaisesås.

Garnera med kryddgrönt och servera direkt.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se