Grillade norska pilgrimsmusslor med grönärtscrème och Karl Johansvamp-vinegrette

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 629

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Rensa och skiva svampen.

Hacka schalottenlöken, vitlöken samt chilin och fräs alltsammans på låg temperatur i olivoljan.

Låt småsjuda med en kvist timjan i 10 min.
Rör så att det inte fastnar.

Tillsätt den skurna salladslöken strax innan servering.

Salta och peppra.

Koka upp ärtorna i 1 dl grönsaksbuljong, mixa ärtorna med crème fraichen, mixa den slät.

Passera den genom en sil och smaksätt med salt, vitpeppar och en smörklick.

Värm en stekpanna och tillsätt olivolja låt den bli riktigt varm.

Grilla pilgrimsmusslorna ca. 30 sek på var sida och avsluta med lite smör, salt och peppar.

Värm ärtpurén och lägg upp den på tallriken, ringla vinegretten runt och över och toppa med pilgrimsmusslorna.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se