Medelhavsbiffar m rotfruktsgratäng

Language :
Image source:
Uploaded by: karin_kaka
Recipe created by: karin_kaka
Recipe source:
Views: 657

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 0 min
Ingredients
Instruction (0 min)
Medelhavsbiffar (4 port)
800 g blandfärs
100 g feta
oregano eller lite fryst örtblandning (jag tar som vanligt det som finns i skåpen och kryddar efter tycke och smak)
1-2 msk kalvfond
1 tsk salt

sås:
3 dl vispgrädde
1 (ca) burk cantadou vitlök eller örter och vitlök
1,5 dl vitt vin
8 soltorkade tomater finhackade/mixade
salt & peppar

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och forma dem. Enklast formar man dem med blöta händer. Bryn dem i smör och lägg dem åt sidan.
Blanda sedan ihop alla ingredienser till såsen och låt koka upp. Lägg sedan ner biffarna och låt puttra med en stund.

Rotfruktsgratäng: ugn 225 grader
3 små potatisar
2 palsternackor
1 morot
1 halv liten kålrot
1/3 bit rotselleri
ca 3 dl vispgrädde
1 tsk salt
färsk timjan
1 tsk lantbuljong eller annan grönsaksbuljong

Skiva rotfrukterna tunt och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en skål och blanda i 1 tsk salt, buljong och timjan. Lägg över dem i en gratängform, häll över vispgrädde och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.

Servera tillsammans med en god sallad (och ett glas rött vin)
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se