Lax med grönsaksgarnityr

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1218

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Värm ugnen till 125 grader.
Se till att laxbitarna är helt benfria och placera dem med skinnsidan nedåt i ugnsfast form.
Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar.
Baka fisken långsamt i ca. 45 min eller till en kärntemperatur på 55 grader.

Tvätta och skär morötterna i bitar.
Dela blomkålen i buketter.
Skär zucchini i stavar med skalet kvar.
Dela rödlökarna i klyftor.
Skala och förväll bondbönorna.

Koka upp saltat vatten när fisken börjar bli klar.
Koka morötter och blomkål någon minut.
Därefter tillsätts även rödlök, bondbönor och zucchini.
Allt får sjuda ytterligare någon minut.

Ta ut laxen och lyft över laxbitarna till tallrikar utan att ta med skinnet.
Garnera med avrunna grönsaker.
Avsluta med smält smör.
Serveras med kokt potatis och citron.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se