Rågbröd

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 950

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 2 Cooking time: 150 min
Ingredients
Instruction (150 min)
2 st limpor ca. 40 skivor.

Rör ut jästen i litet av vattnet tillsammans med kaffepulvret.
Tillsätt resten av ingredienserna, men avvakta med litet av vetemjölet.

Knåga degen noga med så mycket av mjölet som degen behöver.
Låt degen jäsa i rumstemperatur med en handduk över i 1 tim.

Skär degen i två bitar och forma till två runda bröd, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med vatten och strö över rågflingor.

Låt bröden efterjäsa i 20 min.

Grädda dem i 175°-200° i 40-45 min.
Låt bröden svalna på ett ugnsgaller.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se