Rostad vitlök- och blomkålsmos med kabanoss

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 53 years Man
Recipe source:
Views: 541

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
Sätt ugnen på 200 grader.

Blomkålsmos:
Lägg hela vitlöksklyftor med skal på i en liten ugnsfast form och gnid in dem i lite olja.
Rosta vitlöken i ca. 20 min.

Skär blomkålen i buketter och koka tillsammans med buljong och vatten så att de precis täcker i ca. 15 min.

Tillbehör:
Stek korven i lite olja i en varm stekpanna.

Blomkålsmos:
Pilla bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna.
Sila av vattnet från blomkålen och tillsätt vitlök och smör.
Mixa samman med en stavmixer tills du får ett slätt mos.
Tillsätt yoghurt och riven ost och smaka av med salt och peppar.

Tillbehör:
Värm haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera ditt blomkålsmos med kabanoss och haricots verts.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se