Frysta citronbägare

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1089

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 6 Cooking time: 240 min
Ingredients
Instruction (240 min)
Citronbägare:
Vispa äggulor, socker och citronskal i en tjockbottnad kastrull på medelstark värme tills det ser ut som kaksmet.

Rör ner citronsaften.

Ställ åt sidan och låt svalna.

Vispa grädden lätt och vänd ner i äggblandningen.

Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i gräddsmeten.

Fyll 6 glas eller små koppar och ställ i frysen minst 4 tim.

Jordgubbssallad:
Skölj, ansa och skiva jordgubbarna.

Tvätta apelsinen väl och gör fina strimlor av skalet, helst med ett zestjärn.

Pressa saften.

Blanda skalstrimlor, saft och socker med jordgubbarna, låt stå kallt.

Servering:
Låt citronkrämen temperera i kylen minst 30 min.

Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i gräddsmeten.

Fyll 6 glas eller små koppar och ställ i frysen minst 4 timmar.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se