Glutenfritt rostbröd

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1001

Author comment:

Glutenfritt
Portions: 1 Cooking time: 90 min
Ingredients
Instruction (90 min)
Smula ner jästen i vispskålen och lös upp med en del av det ljumma vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och fiberhusk och låt svälla i ca. 10 min.

Mät upp mjölmix och häll ner i skålen.

Montera visphuvudet och visparna, kör på lägsta effekt tills mjölet blandats med degvätskan, öka hastigheten och vispa degen i 5 min, ställ timern på maskinen.

Olja en brödform och häll ner degen, låt jäsa i ca. 35 min.

Pensla brödet med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

Grädda på andra falsen nedifrån i 200 grader, ca 35 min.

Låt brödet kallna i formen en stund, stjälp sedan upp och låt svalna på galler under en bakduk.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se