Koreansk råbiff

Language :
Image source:
Uploaded by: Katazorica
Recipe created by: Katazorica
Recipe source:
Views: 906

Author comment:

600 g oxfilé ( el annan kött, nöt innalår, högrev, rostas)
2 msk ljus soja
4 tsk sesamolja
Salt & svartpeppar

Gurksallad:
1 gurka
1 tsk ättika
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk (farin)socker
1 tsk Flingsalt

Marinerade böngroddar:
1 pkt färska blngroddar
1 msk sesamfrö ( el santa maria wasabi & sesam)
1.5 tsk salt

Marinerade rädisor med sesam:
1 knippe rädisor
1 msk japansk soya
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
2 tsk sesamfrön

Till servering:
Kimchi
Japansk majo (kewpie)
Soja sås:
1,5 dl japansk soya
2 msk risvinäger
2 msk sesamolja
1 krossad vitlöksklyfta
1,5 msk sweet chili sås
1.5 msk sambal oelek
Valfri mängd röd chili
Portions: 4 Cooking time: 0 min
Ingredients
Instruction (0 min)
Gurksalladen:
Blanda ättika, paprikapulvet, chiliflakes, socker och salt till en kryddpasta. Skiva gurkan med osthyvel. Vänd gurkan i kryddoastan och låt stå ca 30 min

Putsa köttet och strimla det sedan mycket fint. Blanda med soja och sesamolja och smaka av med salt och peppar. Forma till 4 biffar och toppa med gurksallad, kimchi, rostade sesamfrön och koriander. Servera genast

Böngroddar:
Koka upp vatten. Ta från plattan och lägg ber böngroddorna ca 1 min. Häll av ich kyl i iskallt vatten. Rosta under tiden sesamfrön i torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Blanda groddarna med sesamolja, sesamfrön och salt.

Rädisor:
Ansa rädisor och skör i valfri modell. Blanda soja, risvinäger, sesamolja och honung och vänd ner rädisorna i vinägretten.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se