Tuscan T- Bone Stek eller Bistecca Alla Fiorentina

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 875

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 15 min
Ingredients
Instruction (15 min)
Trimma överflödigt fett från biff och klappa torr med hushållspapper.

Häll olivolja i en grund skål och tillsätt vitlök och rosmarin.
Vänd stek i oljan, se till att det finns vitlök och rosmarin på varje sida.

Täck skålen med ett dubbelt lager av plastfolie och låt marinera i kylskåp i 24 tim, vänd köttet ett par gånger.

Ta ut och låt köttet bli rumstemperat före tillagning.

Tänd grillen.
Ta köttet ur marinaden och ta bort alla bitar av vitlök och rosmarin från steken. Klappa torrt med hushållspapper.

Placera steken på ett rack och grilla i ca. 4 min.

Vänd steken och grilla i ytterligare 3 min för rare.
Koka ett par minuter längre på varje sida för medium, men det serveras traditionellt rare.

Lägg över till en varm platta, krydda båda sidor med salt och peppar, låt köttet vila i 5 min.

Att tjäna - stå biff upprätt med benet i botten och med hjälp av en vass kniv, ta bort köttet på båda sidor av benet i ett stycke.

Skär varje bit i tjocka skivor.
Dela skivorna mellan 2 uppläggningsfat.
Häll köttsaften som har ackumulerats under den skivade biff.
Ringla med lite av det bästa extra jungfruolja du kan lägga händerna på.

Servera med sautérade potatis, en ruccolasallad och citronklyftor, om så önskas, tillsammans med ett glas Chianti Classico eller din favorit rött vin.

Marineringstid ingår inte i preptid.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se