Chipotle- och bourbonmarinerad fläskfilé

Language :
Image source: Min kamera
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 41 years Man
Recipe source: Kokbok
Views: 2991

Author comment:

Tabasco chipotle ger en fin röksmak åt det marinerade köttet.
Portions: 4 Cooking time: 50 min
Ingredients
Instruction (50 min)
1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en skål eller i en plastpåse och blanda med tabasco och bourbon. Låt marinera medan potatis, smör och sallad tillagas.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen och stick dem på några ställen med en provsticka eller gaffel. Lägg dem på ungsgallret och bara dem mitt i ugnen ca 40 min.

3. Kryddsmör:
Kärna ur och finhacka chillin. Finhacka majsen. Blanda smöret med majs, chili och salt. Lägg smörblandningen på en bit smörgåspapper och rulla ihop till en ca 3 cm tjock rulle. Lägg rullen i frysen.

4. Bönsallad:
Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera körsbärstomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Blanda bönor, tomater och lök med ruccola och droppa över olja och vinäger.

5. Ta upp köttbitarna ur marinaden och salta dem, spara marinaden. Grilla köttbitarna i grillpanna ca 2 min på varje sida. Häll marinaden på köttet strax före servering.

6. Halvera potatisen och fördela kryddsmöret på halvorna. Lägg upp dem på tallrikar tillsammans med bönsallad och fläskfilé.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se