Lax med pumpapesto och risonisallad

Language :
Image source: Canon 550D
Uploaded by: LeChef
Recipe created by: LeChef 42 years Man
Recipe source: Ica matkasse
Views: 1754

Author comment:

Lättlagad laxrätt!
Portions: 4 Cooking time: 30 min
Ingredients
Instruction (30 min)
1. Tina laxen.

2. Sätt ugnen på 150 grader.

3. Rosta pumpakärnorna (om de inte redan är rostade) i en torr stekpanna och hacka dem fint. Blanda med grovt skuren basilika och olja.

4. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.

5. Fördela pumpakärnshacket på fisken. Sätt mitt i ugnen i ca 15-30 minuter. (Är inte laxen helt tinad kan det behövas längre tid). Koka under tiden risonin enligt anvisningen på förpackningen.

6. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj sockerärterna och skär dem i strimlor. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.

7. Häll av risonin och spola hastigt med kallt med kallt vatten. Lägg risonin i en skål och blanda med lök, sockerärter, solrosskott och citronskal. Smaka av med citronsaften, salt och peppar.

8. Servera laxen med den ljumma risonisalladen garnerad med basilika.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se