Paj med lax och spenat

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1575

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 90 min
Ingredients
Instruction (90 min)
Hacka ihop smör och mjöl i matberedaren.
Tillsätt vatten och kör lite till.
Knåda ihop och lägg den svalt i en timme.

Skär laxen, både färskt och rökt, i tunna skivor.
Hacka och smörfräs gul lök i kastrull.
Vänd ner grovt hackad bladspenat.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt grädde, ägg och ost.
Peppra.
Salt får vi så det räcker från den rökta laxen och osten.

Kavla ut degen mellan dubbla bakplåtspapper.
Dra bort det översta pappret och vänd ned pajdegen i formen.
Tryck ut degen mot kanterna och låt bakplåtspappret sitta kvar.

Förgrädda skalet 5 min i 200 graders ugn.
Dra försiktigt bort pappret och fyll pajen till hälften med spenatblandningen.
Lägg ett lager med lax och avsluta med resterande spenatblandning.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader ca. 30-35 min.
Servera med en blandad sallad.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se