Falsk sköldpaddssoppa med äggklyftor

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 55 years Man
Recipe source:
Views: 1176

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 200 min
Ingredients
Instruction (200 min)
Kalvhuvudet klyves, hjärnan tages ur, och huvudet sköljs väl och lägges i vatten ca. 12 tim.

Skär köttet i tärningar och bryn det i en stekgryta.
Blanda ned tomatpuré och kryddor, tillsätt därefter vatten så att det nästan täcker allt, och koka det på svag värme i ca. 1½ tim.

Medan grytan puttrar på kan du laga fiskbullarna.
Mal först fisken till färs om du har hel fisk eller blanda fiskfärsen med ägg, potatismjöl, salt och mjölk.
Färsen ska vara ganska fast, tillsätt därför lite mjölk i taget.
Forma till små bollar som du sedan vänder i ströbröd och steker på medelvärme i smör.

När din gryta har kokat i 1½ tim tillsätter du grönsakerna och kokar sedan köttet i ytterligare i ca. ½ tim tills det är mört.

Skala och skiva dina färska grönsaker i lagom storlek, blanchera lite kort och låt stå.

Red slutligen grytan med en mjölredning bestående av mjöl och vatten.
Mjukkoka dina ägg.
Koka såsen ordentligt, smaka av med salt, peppar och sherry.

Sautera dina färska grönsaker och servera tillsammans med köttgrytan, fiskbullarna, äggklyftor, timjan och ett glas sherry.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se