Rabarbertårta med vaniljkräm och jordgubbar

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 992

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 8 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Ugn 200 grader.

Botten:
Riv mandelmassan grovt.
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst.
Vispa i äggen, ett i taget.
Vispa i mandelmassan och mjölet som blandats med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diam.

Blanda rabarber och potatismjöl och fördela över smeten.
Tryck ner rabarbern lite.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca. 30 min.
Låt kallna.

Vaniljkräm:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Koka upp grädde och vaniljfrön.
Rör ihop äggula, socker och mjöl med lite av vaniljgrädden.
Häll redningen i kastrullen.
Sjud på svag värme under omrörning tills såsen tjocknat.
Låt kallna.

Vid servering:
Vänd ner vispad vispgrädde.
Bred krämen över kakan och garnera med jordgubbar.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se