Raggmunk med fläsk

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 795

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Stek fläsket i en stekpanna och låt sedan stå på låg värme.
Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
Skala potatisen.

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke.
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.

Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet.
Beräkna ca. 1/2 dl smet per raggmunk.
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

Rårörda lingon:
Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts.
Sylten håller ett par veckor i kylen.

Servera raggmunkarna med fläsket och de rårörda lingonen.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se