Chili Con Carne

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1018

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 120 min
Ingredients
Instruction (120 min)
Skär köttet i 3 cm-bitar.
Lägg bitarna i en rymlig kastrull, slå på vatten så att det täcker och koka upp under lock.
Låt köttet koka 2 min.
Slå av vattnet och skölj kött och kastrull.

Börja om med nytt vatten, 1 skalad gul lök, lagerblad, svartpeppar och vitlöksklyftor.
Låt köttet koka sakta under lock tills det är helt mört vilket tar ca. 90 min.

Hacka den gula löken till grytan, hacka jalapenon utan kärnor och mellanväggar och skär paprikan i bitar.
Fräs lök, chili och paprika med rapsolja i stekgryta.
Vänd ner köttet.
Tillsätt passerade tomater, 2-3 dl buljong från köttkoket samt spiskummin.
Låt grytan koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 10 min till.
Salta.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se