Hummer med smält citronsmör

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 54 years Man
Recipe source:
Views: 1403

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 2 Cooking time: 15 min
Ingredients
Instruction (15 min)
Dela hummern på längden, ta bort magsäck och tarm.
Knäck till klorna med en nötknäppare så att de blir lättare att öppna.

Lossa försiktigt på köttet och försök att behålla det i så stora och hela bitar som möjligt.

Värm smöret i en låg panna på hög värme tills det börjar bubbla.
Riv ned lite rivet citronskal och saften från en halv citron.
Tillsätt hummerköttet och blanda runt lite försiktigt tills det precis blivit varmt.
Lägg tillbaka köttet i skålen och servera genast med nyrostat bröd och resten av citronerna i klyftor.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se