Citronfromage

Language :
Image source: Egen
Uploaded by: Kruseskok
Recipe created by: Kruseskok 52 years Man
Recipe source:
Views: 315

Author comment:

No comment by the author of this recipe.
Portions: 4 Cooking time: 60 min
Ingredients
Instruction (60 min)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Vispa äggvitorna till fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget.

Vispa äggulor och resten av sockret poröst i en annan bunke.
Tillsätt hälften av citronskalet.

Lyft upp gelatinet ur vattnet och smällt det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull.
Låt svalna något och rör ner det i äggblandningen.
Vispa grädden och blanda ner den.
Vänd försiktigt ner de vispade vitorna och rör till en jämn smet.

Fördela smeten i vackra glas eller portionsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar.

Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde.
Receptet är utskrivet via Receptplatsen.se